İçeriğe geç

Azem Kürtçe Ne Demek

Azem ne anlamı nedir?

Azem isminin anlamı için birçok kavram ortaya atılmıştır. Ancak bu ismin en popüler anlamı “yüce, ulu”dur. Arapça kökenli olan Azem ismi, ülkemizde çok az kişi kullansa da son zamanlarda erkek bebek bekleyen kişiler tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Azem ismi, güçlü iradeye sahip kişileri ifade eder.

Azem kimin ismi?

Başarılı oyuncu Yılmaz Erdoğan, İnci Taneleri Azem karakterini canlandırıyor. Azem, karısını öldürdükten sonra yıllarca hapis yatan mahkum bir karakter. Dilber’in yolları, hapisten çıktıktan sonra Yılmaz Erdoğan’ın canlandırdığı Azem karakteriyle kesişiyor.

Azer ismi Kürtçe mi?

Azer ismi Türk dillerinde bulunan bir kelime olup ateş anlamına gelmektedir. Azerbaycan Türkçesi ve bazı Türk lehçelerinde kullanılan bu ismin kökeni eski Türk mitolojisi ve kültürüne dayanmaktadır.

Evin Kürtçe bir isim mi?

Evin ismi Türk kökenli bir isimdir. Kökeninde farklı anlamları ve etimolojik kökleri vardır. Genellikle Kürtçe ve Türkçe dillerinde kullanılır ve farklı anlamları vardır. Kürtçe Anlamı: Evin ismi Kürtçede “sevgi, şefkat” anlamına gelir.

Kürtçede azem ne demek?

Azem, kelime anlamı olarak “büyük, yüce ve asil” demektir.

Azen ne anlama gelir?

ak I. beyazlık, beyaz; (….) 3. meclis[azen] doğruluk, masumiyet.

Azem’in kızı kim?

Azem’in kızı Nehir sonunda İnci Taneleri’nde!3 Mayıs 2024’te yayınlandı

Tarihte Azem kimdir?

Azem Bejta (1889–1924), Azem Galica olarak da bilinir, Kosova’nın Arnavutluk ile birleşmesi için savaşan Arnavut milliyetçisi ve çete lideriydi.

İnci Taneleri Azem’in kızı kim oynuyor?

İnci Taneleri’nde Azem’in kızı Nehir’i canlandıracak isim belli oldu.

Hazar Kürt ismi mi?

Bu şekilde kız veya erkek çocuğu için farklı anlamlarla değerlendirmek mümkündür. Hazar ismi Arapça kökenli olup Türkçe’de yaygın olarak kullanılmaktadır.

Can ismi Kürtçe mi?

Olmak (Türkçe: [dʒan]) ruh, hayat, can veya kalp anlamına gelen yaygın bir Türk, Azerbaycan ve Çerkes adı ve soyadıdır. Türkçe ve Azerbaycan kullanımı Farsça Jan (Farsça: جان) kelimesinden türemiştir ve Çerkes kullanımı Çerkesçe Janberk (Türkçe: [dʒan]) ruh, hayat, can veya kalp anlamına gelen yaygın bir Türk, Azerbaycan ve Çerkes adı ve soyadıdır. Türkçe ve Azerbaycan kullanımı Farsça Jan (Farsça: جان) kelimesinden türemiştir ve Çerkes kullanımı Çerkesçe Janberk kelimesinden türemiştir.

Azer ismi caiz mi?

HAYIR. Kur’an’da putperest veya putperest olarak tanımlanan bir kişidir. Ateş anlamına gelen isimleri kullanmak caiz olmadığı gibi, din düşmanlığıyla bilinen Cengiz, Atila ve Dara gibi şahsiyetlerin isimlerini kullanmak da caiz değildir.

Arin Kürtçe isim mi?

Arın ismi Türk kökenli bir isim olup saflık, temiz olmak, arınmak anlamlarına gelmektedir.

Beren Kürtçe isim mi?

Türkçe kökenlidir. Öncelikle güçlü, kuvvetli anlamına gelir…

Emir Kürtçe isim mi?

Emir, Arapça kökenli bir isim olup genel olarak “komutan”, “lider” veya “şef” anlamına gelir.

Aze nedir?

Aze, sert yer ve kalça anlamına gelir. Aze ayrıca dişi ceylan yavrusu olarak da bilinir.

Azem Yücedağ olayı nedir?

Edebiyat öğretmeni Azem Yücedağ, öğretmen olan eşini İstanbul’un ortasında öldürmüş, komşularının ihbarı üzerine cinayet büro ekipleri tarafından yakalanmıştı. Olayın ardından Ö. ve U. isimli çocukları devlet korumasına alındı.

Luna ne demek?

Antik Roma dininde ve mitolojisinde Luna, ayın (Latince luna; İngilizce “moon” ile karşılaştırın) ilahi bir cisimleşmesidir. Bir tanrı olarak tasarlanan güneş tanrısı Sol’un dişi tamamlayıcısı olarak tasvir edilir.

Azze adının anlamı nedir?

(ﻋﺰّ) (Ar. ‘izzet “üstün ve yüce olmak” fiilinden gelen çekimli fiil) “Kutsal olsun” anlamına gelir ve Türkçe’de padişahlar için yazılan klişe dua ifadelerinde, fermanlarda ve sikkelerde kullanılır: Azze ensâruhû: “Yardımcıları çok olsun” anlamına gelir. Sultanlar için yazılan fermanlarda kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir